Turkki voitti Itävallan trillerissä Hollannin puolivälieräottelussa

Comments · 46 Views

Turkin Merih Demiral iski kummallakin puoliajalla ja johdatti joukkueensa tiistaina 2-1-voittoon Itävallasta ja varmisti paikkansa Euro 2024:n kahdeksan parhaan joukkoon.

Keskuspuolustaja teki maalin 57 sekunnin pelin jälkeen ja lisäsi vielä toisen maalin voimakkaalla pääpallollaan hieman ennen tunnin täyttymistä. Näin puolivälieräottelu alkaa lauantaina Berliinissä Alankomaita vastaan, joka voitti Romanian 3-0 aiemmin tiistaina.

Itävalta kavensi toisen puoliajan puolivälissä Michael Gregoritschin osumalla, ja viime sekunneilla Halvat Itävalta jalkapallopaidat joutui jäähylle, kun Christoph Baumgartnerin pääpallopalloa torjui Gunok upeasti yhdellä kädellä.

Loppuvihellyksen jälkeen monissa Saksan kaupungeissa puhkesi juhlinta, kun tuhannet turkkilaiset lähtivät kaduille, soittivat autojen torvia, heiluttivat lippuja ja veisasivat, ja heidän maajoukkueensa tavoitteli EM-kisojen 2008 välieräpaikan uusimista.

"Tämä ottelu oli erittäin tärkeä ottelu", sanoi Turkin valmentaja Vincenzo Montella. "Se oli ottelu, jossa heijastui joukkuehenki ensimmäisestä minuutista viimeiseen minuuttiin."

"Tämä on itse asiassa historiallinen tulos, olemme saavuttaneet vuoden 2008 tasoituksen voittojen määrässä. Tämä on erittäin tärkeää. Etenemme askel askeleelta."

Turnauksen pimeille hevosille Itävallalle EM-kisat päättyivät katkerasti, sillä joukkue odottaa yhä ensimmäistä voittoaan pudotuspeliottelussa sitten vuoden 1954.

Turkkilaiset siirtyivät johtoon ottelun kiihkeässä alussa, kun Demiral hyödynsi kulman jälkeen syntyneen maalinedustan sekaannuksen ja laukoi maalin kattoon kaikkien aikojen nopeimman maalin EM-kisojen pudotuspeliottelussa.

Turkki jätti mielellään pallonhallinnan Itävallalle, joka voitti sen 6-1 maaliskuussa, mutta painosti 5-4-1-järjestelmällä korkealle ja pyrki saamaan Itävallan kiinni läpiajoon häiritsemällä vastustajan tavanomaista pelityyliä, jossa ei ollut mitään hienouksia.

Vaikka pelikiellossa oleva kapteeni Hakan Calhanoglou puuttui, kovatasoinen turkkilaisjoukkue piti Itävallan kurissa, eikä Ralf Rangnickin joukkueella ollut ensimmäisellä puoliajalla yhtään maalipaikkaa.

Itävaltalaiset tulivat tauon jälkeen taistelemaan, nostivat vauhtia ja painoivat Turkin takaisin, ja heidän olisi pitänyt tasoittaa ottelu kuusi minuuttia jatkoajan jälkeen, kun kapteeni Marko Arnautovic lähetettiin läpi, mutta hänen laukauksensa pysähtyi Gunokin torjuntaan.

Sen sijaan turkkilaiset iskivät jälleen, kun Demiral voitti kaksi pelaajaa ilmassa ja ohjasi jälleen kulmasta 2-0-johtoon 59. minuutilla.

Kaatosateen keskellä Itävalta nousi maalin päähän, kun vaihtomies Gregoritsch viimeisteli 66. minuutilla maalin takatolpalle, ja turkkilaisilla oli yhteensä 20 maalintekoyritystä, kun he jatkoivat ponnistelua etsiessään tasoitusmaalia.

Baumgartner olisi luullut saaneensa maalin pääpallollaan, mutta Gunok teki ottelun parhaan torjuntansa, kun hän torjui pallon ohi ja suojasi Itävallan niukan johdon.

"Meillä ei ollut tarvittavaa onnea. Uskon, että jos peli olisi mennyt jatkoajalle, meillä olisi ollut mahdollisuus voittaa, Turkki naisten jalkapallopaita olivat aika uupuneita loppua kohden", Rangnick sanoi.

"Joukkue yritti kaikkensa, teimme maaleja, meillä oli tilaisuuksia tehdä maali, mutta se on vaikeaa, jos maalissa on Gordon Banks", hän lisäsi muistuttaen entisen englantilaismaalivahdin upeaa torjuntaa, jolla hän torjui Brasilian Halvat Pelipaidat Pelen vuoden 1970 MM-kisoissa.